گردو پوست کاغذی چیست و چطور میتوان آن را تشخیص داد
گردوی فرنگی خوب میباشد یا این که اهل ایران خرید گردو امسالی ؟
گردوهای جانور در بازار در دو مجموعه گردوهای فرنگی و گردوهای اهل ایران قرار دارا هستند، همین مورد منجر گردیده تا اشخاص در حین خرید نتوانند تصمیم صحت بگیرند و با دقت به نیازشان گردوی متبوع خویش را تهیه و تنظیم نمایند. لازمه دریافت یک تصمیم صحیح برای خرید گردو، آشنایی گونه های و اقسام گوناگون گردوهای اهل ایران و فرنگی مو جود در بازار میباشد. درین مقاله قصد داریم تا دو سیرتکامل گردو اهل ایران و فرنگی را تحقیق کنیم تا با اعتنا به تفاوتها و خصوصیتهایی که دارا هستند بتوانید شایسته ترین گردو را تعیین نمایید.
خصوصیتهای گردوهای اهل ایران
کشاورزان در نقاط مختلفی از مرزو بوم گردو اهل ایران را رشد میدهند، هرکدام از این گردوها با دقت به وضعیت آب و هوایی و اقلیمی که در آن کاشته گردیدهاند دارنده مزه و خصوصیتهای متفاوتی می باشند. در مملکت ما اشکال مختلفی از گردو کشت میگردد که به دنبال با مهمترین و پرطرفدارترین گردوهای اهل ایران آشنا خواهید شد:
گردو پوست کاغذی
این نوع گردو که ۷۰ درصد چربی داراست دارنده مغز زرد و یکدستی میباشد و همان طور که از نامش پیداست به راحتی با دست شکسته می گردد.
گردو دماوند
یکیاز شایسته ترین و اصیلترین گردوهای اهل ایران، گردوهایی میباشد که در شهر دماوند کاشته میشوند. آب و هوا عالی دماوند سبب ساز گردیده تا بستری مناسب برای پرورش گردو ساخت گردد. گردوهای دماوند معمولا بیضی صورت میباشند و مغز آنها قهوهای پرنور متمایل به زرد رنگ میباشد.
گردو تویسرکان
یک کدام از دیگر از شایسته ترین گردوهای اهل ایران، گردو تویسرکان میباشد که با رویش بالایی که دارااست قادر است وسعت متعددی از آن را در هر هکتار برداشت کرد. این گردو از نگاه مزه، طعم، صورت ظاهری، رنگ و اندازه چگونگی خیر و خوبی دارااست و چربی بالا و مغز سپید آن سبب گردیده تا در پخت گونه های دسر و شیرینی از آن به کار گیری نمایند.
خصوصیتهای گردوهای فرنگی
گردوهای فرنگی نژادهای مختلفی دارا هستند و خصوصیت هر کدام از آنها با یکدیگر گوناگون میباشد.
گردو آمریکایی پکان
یکی مرغوبترین و شایسته ترین گردوهای فرنگی، پکان میباشد که اسید اولئیک بالایی داراست و همین دلیل سبب ساز گردیده تا به یکی لذیذترین و خوشمزهترین گردوها تبدیل گردد. چین و چروک روی سطح این نوع گردو بسیار کمتر از دیگر گردوها میباشد و با این خصوصیت به راحتی می توانید آن را تشخیص دهید.
گردو خوشهای فرانسوی
در شرایطی که دنبال گردوهایی مالامال، درشت و تندرست میباشید؛ می بایست گردو خوشهای فرانسوی را آزمون نمایید. این گردوها بیضی صورت میباشند و روی هر خوشه ۵ تا ۱۰ گردو وجود داراست.
گردو چینی
یکیاز گردوهایی که درصد بالایی از واردات را در مرزوبوم ما به خویش تخصیص داده گردوی چینی میباشد. گردوی چینی ظواهر بسیار قشنگ و فریبندهای دارااست و در مقایسه با گردوی اهل ایران، بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد.
گردو آرژانتینی
گردو آرژانتینی صورت گردی دارااست و نسبت به گردوهای دیگر پوست کاغذی آن ضخامت میباشد. مغز زرد رنگ و یک دست این گردو سبب گردیده تا از آن در خشکبار و تنظیم و پخت اشکال دسر و شیرینی به کار گیری نمایند.
گردو شیلی
این گردوی پوست کاغذی به دو صورت بیضی و گرد به بازار عرضه شدهاست. گردو شیلی مغز سپید و پری دارااست و دارنده ۳۰ درصد چربی داراست که در مقایسه با بقیه گردوها چربی نسبتا مقداری داراست.
تفاوت گردوی اهل ایران و فرنگی
برای اینکه اثبات کنیم کدامیک از گردوها(اهل ایران و فرنگی) عالی میباشد بایستی به تفاوت گردوهای اهل ایران و فرنگی اشاره نمود.
محصول پوست گردو
مجموعاَ گردوها از نگاه مال پوستی که دارا هستند به دو تیم پوست کاغذی و پوست سوزنی تقسیم میشوند. گردوهای پوست کاغذی بسیار شل شکسته میشوند و پوست ظرافت داراهستند در حالی که گردوهای سوزنی پوست بسیار مشقت بار و ضخیمی دارا هستند و شکستن و غیروابسته کردن مغز آن ها عمل راحتی وجود ندارد.
گردوهای فرنگی پوست کاغذی بسیار نازک میباشند و به راحتی با دست شکسته میگردند البته گردوهای پوست کاغذی اهل ایران نسبت به نوع فرنگی پوست مشقت بارتری دارا هستند.
رنگ گردو
گردوهای فرنگی رنگ بسیار پرنورتری نسبت به گردوهای اهل ایران دارا هستند. رنگ گردوهای فرنگی رنگ زرد بوده و گردوهای اهل ایران بیشتر به رنگ قهوهای پرنور میباشند. گردوهای اهل ایران پرنور را برای میل کردن و در خشکبار به کارگیری مینمایند و از گردوهای تیره برای پخت غذاهای متفاوت به کارگیری مینمایند.
سایز و اندازه گردو
در مرزوبوم ما معمولا در هر هکتاری حدود ۱ تا ۲ بدن گردو با پوست ایجاد می شود در حالی کهاین داده های عددی در کشورهای فرنگی در هر هکتار میان ۷ تا ۱۰ بدن میباشد. گردوهای فرنگی همگی دارنده سایز و اندازه یکسانی میباشند ولی گردوهای اهل ایران چنین نیستند و سایزهای متفاوتی داراهستند. کشورهای فرنگی برای کاشت گردو از دستگاههای بهروز و امروزی استعمال مینمایند تا خلال کاشت گردوهایی با اندازه شبیه از رویش گردوهای پوک هم پرهیز نمایند. در کشورایران هم دستگاههایی وجود دارا هستند که میتوانند سایز گردوها را یکسان نمایند ولی هنوز دستگاهی برای جداسازی گردوهای پوک وارد مرزوبوم نشده میباشد.
معیار چربی گردو
تفاوت اساسی گردوی اهل ایران و فرنگی بعداز صورت ظاهری آنان در مزه و طعم گردو میباشد. گردوهای اهل ایران مزه و طعم بینظیری داراهستند در حالی که گردوهای فرنگی چنین نیستند، هرچه گردو طعم بهتری داشته باشد حتما چربی آن هم فراتر خواهد بود.
ارزش خرید گردو
با وجود اینکه گردوهای اهل ایران به شیوه سنتی به فعالیت می آیند البته نسبت به گردوهای فرنگی بها بسیار بالاتری داراهستند و همین مورد سبب گردیده تا بیشتر اشخاص به سمت خرید گردوی فرنگی روی بیاورند. مغز گردوهای اهل ایران معمولا رنگ زرد یا این که قهوهای تیره میباشند که هرچه رنگ پرنورتری داشته باشند چربی آنان فراتر خواهد بود و مزه بهتری داراهستند.
خصوصیتهای گردوهای اهل ایران
کشاورزان در نقاط مختلفی از مرزو بوم گردو اهل ایران را رشد میدهند، هرکدام از این گردوها با دقت به وضعیت آب و هوایی و اقلیمی که در آن کاشته گردیدهاند دارنده مزه و خصوصیتهای متفاوتی می باشند. در مملکت ما اشکال مختلفی از گردو کشت میگردد که به دنبال با مهمترین و پرطرفدارترین گردوهای اهل ایران آشنا خواهید شد:
گردو پوست کاغذی
این نوع گردو که ۷۰ درصد چربی داراست دارنده مغز زرد و یکدستی میباشد و همان طور که از نامش پیداست به راحتی با دست شکسته می گردد.
گردو دماوند
یکیاز شایسته ترین و اصیلترین گردوهای اهل ایران، گردوهایی میباشد که در شهر دماوند کاشته میشوند. آب و هوا عالی دماوند سبب ساز گردیده تا بستری مناسب برای پرورش گردو ساخت گردد. گردوهای دماوند معمولا بیضی صورت میباشند و مغز آنها قهوهای پرنور متمایل به زرد رنگ میباشد.
گردو تویسرکان
یک کدام از دیگر از شایسته ترین گردوهای اهل ایران، گردو تویسرکان میباشد که با رویش بالایی که دارااست قادر است وسعت متعددی از آن را در هر هکتار برداشت کرد. این گردو از نگاه مزه، طعم، صورت ظاهری، رنگ و اندازه چگونگی خیر و خوبی دارااست و چربی بالا و مغز سپید آن سبب گردیده تا در پخت گونه های دسر و شیرینی از آن به کار گیری نمایند.
خصوصیتهای گردوهای فرنگی
گردوهای فرنگی نژادهای مختلفی دارا هستند و خصوصیت هر کدام از آنها با یکدیگر گوناگون میباشد.
گردو آمریکایی پکان
یکی مرغوبترین و شایسته ترین گردوهای فرنگی، پکان میباشد که اسید اولئیک بالایی داراست و همین دلیل سبب ساز گردیده تا به یکی لذیذترین و خوشمزهترین گردوها تبدیل گردد. چین و چروک روی سطح این نوع گردو بسیار کمتر از دیگر گردوها میباشد و با این خصوصیت به راحتی می توانید آن را تشخیص دهید.
گردو خوشهای فرانسوی
در شرایطی که دنبال گردوهایی مالامال، درشت و تندرست میباشید؛ می بایست گردو خوشهای فرانسوی را آزمون نمایید. این گردوها بیضی صورت میباشند و روی هر خوشه ۵ تا ۱۰ گردو وجود داراست.
گردو چینی
یکیاز گردوهایی که درصد بالایی از واردات را در مرزوبوم ما به خویش تخصیص داده گردوی چینی میباشد. گردوی چینی ظواهر بسیار قشنگ و فریبندهای دارااست و در مقایسه با گردوی اهل ایران، بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی میباشد.
گردو آرژانتینی
گردو آرژانتینی صورت گردی دارااست و نسبت به گردوهای دیگر پوست کاغذی آن ضخامت میباشد. مغز زرد رنگ و یک دست این گردو سبب گردیده تا از آن در خشکبار و تنظیم و پخت اشکال دسر و شیرینی به کار گیری نمایند.
گردو شیلی
این گردوی پوست کاغذی به دو صورت بیضی و گرد به بازار عرضه شدهاست. گردو شیلی مغز سپید و پری دارااست و دارنده ۳۰ درصد چربی داراست که در مقایسه با بقیه گردوها چربی نسبتا مقداری داراست.
تفاوت گردوی اهل ایران و فرنگی
برای اینکه اثبات کنیم کدامیک از گردوها(اهل ایران و فرنگی) عالی میباشد بایستی به تفاوت گردوهای اهل ایران و فرنگی اشاره نمود.
محصول پوست گردو
مجموعاَ گردوها از نگاه مال پوستی که دارا هستند به دو تیم پوست کاغذی و پوست سوزنی تقسیم میشوند. گردوهای پوست کاغذی بسیار شل شکسته میشوند و پوست ظرافت داراهستند در حالی که گردوهای سوزنی پوست بسیار مشقت بار و ضخیمی دارا هستند و شکستن و غیروابسته کردن مغز آن ها عمل راحتی وجود ندارد.
گردوهای فرنگی پوست کاغذی بسیار نازک میباشند و به راحتی با دست شکسته میگردند البته گردوهای پوست کاغذی اهل ایران نسبت به نوع فرنگی پوست مشقت بارتری دارا هستند.
رنگ گردو
گردوهای فرنگی رنگ بسیار پرنورتری نسبت به گردوهای اهل ایران دارا هستند. رنگ گردوهای فرنگی رنگ زرد بوده و گردوهای اهل ایران بیشتر به رنگ قهوهای پرنور میباشند. گردوهای اهل ایران پرنور را برای میل کردن و در خشکبار به کارگیری مینمایند و از گردوهای تیره برای پخت غذاهای متفاوت به کارگیری مینمایند.
سایز و اندازه گردو
در مرزوبوم ما معمولا در هر هکتاری حدود ۱ تا ۲ بدن گردو با پوست ایجاد می شود در حالی کهاین داده های عددی در کشورهای فرنگی در هر هکتار میان ۷ تا ۱۰ بدن میباشد. گردوهای فرنگی همگی دارنده سایز و اندازه یکسانی میباشند ولی گردوهای اهل ایران چنین نیستند و سایزهای متفاوتی داراهستند. کشورهای فرنگی برای کاشت گردو از دستگاههای بهروز و امروزی استعمال مینمایند تا خلال کاشت گردوهایی با اندازه شبیه از رویش گردوهای پوک هم پرهیز نمایند. در کشورایران هم دستگاههایی وجود دارا هستند که میتوانند سایز گردوها را یکسان نمایند ولی هنوز دستگاهی برای جداسازی گردوهای پوک وارد مرزوبوم نشده میباشد.
معیار چربی گردو
تفاوت اساسی گردوی اهل ایران و فرنگی بعداز صورت ظاهری آنان در مزه و طعم گردو میباشد. گردوهای اهل ایران مزه و طعم بینظیری داراهستند در حالی که گردوهای فرنگی چنین نیستند، هرچه گردو طعم بهتری داشته باشد حتما چربی آن هم فراتر خواهد بود.
ارزش خرید گردو
با وجود اینکه گردوهای اهل ایران به شیوه سنتی به فعالیت می آیند البته نسبت به گردوهای فرنگی بها بسیار بالاتری داراهستند و همین مورد سبب گردیده تا بیشتر اشخاص به سمت خرید گردوی فرنگی روی بیاورند. مغز گردوهای اهل ایران معمولا رنگ زرد یا این که قهوهای تیره میباشند که هرچه رنگ پرنورتری داشته باشند چربی آنان فراتر خواهد بود و مزه بهتری داراهستند.